Fostul sef al FBI nu are nicio indoiala ca Rusia a interferat in alegerile din SUA. La ce intrebari n-a vrut sa raspunda

Joi, 08 Iunie 2017, ora 21:29
738 citiri
Fostul sef al FBI nu are nicio indoiala ca Rusia a interferat in alegerile din SUA. La ce intrebari n-a vrut sa raspunda
Foto: captura video New York Times

Fostul director FBI James Comey, demis de catre presedintele american Donald Trump, a declarat joi, in cadrul audierilor din Congresul Statelor Unite, ca nu are nicio indoiala privind interferentele Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA.

James Comey si-a inceput declaratia cu mentiunea ca intelege faptul ca presedintele are dreptul sa demita un director al FBI in orice moment al mandatului de 10 ani, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Intrebat de senatorul Mark Warner daca are vreo indoiala ca Rusia a interferat in alegerile prezidentiale din SUA, James Comey a raspuns "nu".

Apoi, Comey a spus ca este increzator ca niciun vot exprimat in cadrul alegerilor din 2016 nu a fost modificat, potrivit Mediafax.

Ce zice de Hillary Clinton si ce raspunsuri a evitat sa dea Comey

Intrebat daca crede ca ar fi fost concediat daca Hillary Clinton ar fi ajuns presedinte, Comey a spus ca aceasta este o intrebare buna.

"Este o intrebare excelenta. Nu stiu, poate ca as fi fost concediat de Clinton", a raspuns fostul director FBI, dat afara de presedintele Donald Trump de 9 mai. "Asa cum am spus, a fost o perioada extraordinara si dificila pentru mine", a adaugat el, potrivit News.ro.

"Am facut ceea ce am crezut ca trebuie sa fac. Daca ar fi fost aleasa ea (Hillary Clinton), poate ca as fi fost concediat, chiar nu stiu", a mai declarat el.

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a fost furioasa pe decizia lui Comey de a anunta redeschiderea anchetei cu privire la modul cum si-a gestionat e-mailurile pe vremea cand era secretar de stat, cu doar cateva zile inainte de alegerile de la 8 noiembrie.

Comey nu a raspuns mai multor intrebari-cheie. Intrebat de senatorii din Comisia pentru Informatii daca s-a gandit sa inchida ancheta cu privire la Flynn, el a raspuns ca nu poate sa dea un raspuns la aceasta intrebare intr-o audiere publica. Senatorii urmeaza sa se intalneasca cu fostul sef al FBI intr-o audiere cu usile inchise, ulterior.

Comey a raspuns la fel si atunci cand a fost intrebat daca el crede ca exista o complicitate intre Trump si Rusia.

"Aceasta este o intrebare la care cred ca nu ar trebui sa raspund intr-o audiere publica", a spus el. "Este o intrebare la care va raspunde ancheta, cred", a adaugat Comey. ...citeste mai departe despre "Fostul sef al FBI nu are nicio indoiala ca Rusia a interferat in alegerile din SUA. La ce intrebari n-a vrut sa raspunda" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#James Comey audiat Rusia alegeri , #Stiri International