Fostul sef de campanie al lui Donald Trump este anchetat pentru spalare de bani

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 12:09
1016 citiri

Paul Manafort, care a fost pentru trei luni seful campaniei electorale al actualului presedinte al SUA, Donald Trump, este anchetat pentru o posibila infractiune de spalare de bani.

Potrivit unei surse citate de cotidianul american, ancheta este condusa de Robert Muller, procuror special in ancheta privind presupusa implicare a Rusiei in alegerile prezidentiale americane din noiembrie 2016, a informat joi The Wall Street Journal (WSJ), preluat de EFE.

Conform WSJ, investigatiile pe tema unui posibil delict de spalare de bani comis de catre Manafort au inceput in urma cu cateva saptamani.

Ziarul american mai scrie ca cele doua comisii pentru serviciile de informatii - din Senat si din Camera Reprezentantilor - analizeaza posibilitatea ca Manafort sa fi spalat bani, potrivit unor surse la curent cu aceasta ancheta.

Manafort a lucrat timp de cateva luni pentru un partid prorus din Ucraina. Mass media americane au publicat informatii despre datoriile facute de Manafort, in valoare de zeci de milioane de dolari, in ultimii 10 ani.

Comisia pentru serviciile de informatii din Senat a primit rapoarte de la Ministerul de Finante al SUA cu privire la tranzactii internationale pentru a verifica daca afacerile lui Trump au legaturi financiare cu interese ruse, potrivit WSJ, care aminteste ca Trump a negat aceasta posibilitate.

Intr-un interviu acordat miercuri cotidianului american The New York Times, Trump a declarat ca Mueller trebuie sa se concentreze pe ancheta privind presupusul amestec rus in campania electorala, deoarece nu are mandat sa ancheteze situatia financiara a familiei Trump, aminteste EFE.

#sef campanie Donald Trump anchetat , #Stiri International