Vladimir Putin a creat o noua realitate in Europa, una cu cerul brazdat de proiectilele lansate de tancuri americane

Joi, 28 Septembrie 2017, ora 11:55
1510 citiri
Vladimir Putin a creat o noua realitate in Europa, una cu cerul brazdat de proiectilele lansate de tancuri americane
Foto: Ziare.com

Undeva in Polonia, in apropiere de orasul Zagan, in vestul tarii, intr-o fosta baza militara a Pactului de la Varsovia, cateva zeci de tineri fac exercitii fizice.

Nimic spectaculos, pornesc cate doi in serii de alergare de cate o suta de metri, fiind incurajati de colegii care asteapta sosirea ca sa ia si ei startul, apoi fac flotari, iar unul dintre ei numara cu voce tare, colegii ii incurajeaza. Ridica greutati, fac tractiuni la bara. Pare ca nu s-a schimbat nimic in ultimul secol.

Dupa ce termina, tinerii imbracati in tricouri si sorturi negre se indreapta spre dormitoarele din corturile de campanie. Pe piepturile lor scrie, cu litere mari, galbene, ARMY. Sunt soldatii americani care au debarcat in centrul si estul Europei pentru a trimite un mesaj clar catre Kremlin ca dominatia militara sovietica a luat sfarsit pe batranul continent.

"Brigada noastra este gata pentru orice tip de criza care ar putea sa apara, din fericire nu vad niciuna in prezent. Cum am aratat prin exercitiile desfasurate deja, aici, in Polonia, suntem pregatiti pentru orice ne cer comandantii nostri", a declarat colonelul David Gardner, seful Brigazii a II-a Blindate.

Vladimir Putin, dupa invazia Peninsulei Crimeea din 2014 si sustinerea trupelor de separatisti in luptele sangeroase de la granita cu Ucraina, a aruncat Europa din nou in logica Razboiului Rece.

Iar reactiile nu s-au lasat asteptate. NATO a desfasurat forte militare in toata Europa de Est. In statele baltice, Lituania, Letonia si Estonia se desfasoara exercitii militare mai mari sau mici, fara oprire.

Polonia, Romania si Bulgaria, flancul estic al NATO, este sustinut cu trupe si armament, scutul antiracheta de la Deveselu este functional, ceea ce irita la maximum elita politica si militara din Rusia, se construiesc si se dezvolta baze militare si se efectueaza exercitii si manevre militare de mare amploare pe intreg continentul.

Citeste mai departe despre "Fotoreportaj Ziare.com Vladimir Putin a creat o noua realitate in Europa, una cu cerul brazdat de proiectilele lansate de tancuri americane" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#razboi rece SUA Rusia, #exercitii militare Polonia, #tancuri americane Europa , #Stiri International