Francezii ii reamintesc lui Erdogan ca a intrat in Siria dupa Daesh, nu dupa kurzi

Sambata, 27 August 2016, ora 21:00
910 citiri
Francezii ii reamintesc lui Erdogan ca a intrat in Siria dupa Daesh, nu dupa kurzi
Foto: Facebook / Jean Marc Ayrault

Seful diplomatiei franceze, Jean-Marc Ayrault, a salutat sambata implicarea Turciei in lupta impotriva gruparii Stat Islamic (SI) in Siria, dar a atentionat impotriva unei "eventuale tentatii" a Ankarei de a "trata" problema kurda in aceasta tara.

"Este un lucru bun ca Turcia se implica deschis in lupta impotriva Daesh, care o loveste dur", a declarat Ayrault intr-un interviu pentru cotidianul Le Monde.

"Este de asemenea legitim ca Turcia sa asigure securitatea frontierei sale. Insa, atentie la angrenajul violentei si la o eventuala tentatie de a dori sa tratezi in Siria o parte din problema kurda", a avertizat el, conform AFP.

Armata turca a lansat miercuri operatiunea Euphrates Shield (Scutul Eufratului - n.red.) pe teritoriul sirian, vizand in acelasi timp sa alunge SI din zona si sa stopeze avansarea militiilor kurde, dornice, potrivit Ankarei, sa formeze un coridor de-a ...citeste mai departe despre "Francezii ii reamintesc lui Erdogan ca a intrat in Siria dupa Daesh, nu dupa kurzi" pe Ziare.com

#Franta operatiuni Turcia Siria, #Ayrault Turcia kurzi Siria , #Stiri International