Francezii pun mana pe arme - inrolarile in armata au crescut de 10 ori dupa atacurile de la Paris

Duminica, 03 Ianuarie 2016, ora 15:40
927 citiri
Francezii pun mana pe arme - inrolarile in armata au crescut de 10 ori dupa atacurile de la Paris
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul celor care vor sa se inroleze in Armata Frantei a crescut de 10 ori, de la 150 la 1.500 de inscrieri zilnic, dupa atentatele jihadiste comise la Paris in ianuarie si noiembrie anul trecut.

Cifrele au fost furnizate de ministrul apararii, Jean-Yves Le Drian, intr-un discurs rostit in fata militarilor francezi de la baza Camp Zayed din Emiratele Arabe Unite, dat publicitatii duminica de biroul de presa al ministerului, transmite EFE.

In discursul sau, Le Drian a subliniat importanta misiunii militarilor francezi impotriva pozitiilor Statului Islamic in Siria si Irak si a insistat ca operatiunile impotriva gruparii teroriste in cele doua tari, dar si activitatea antiterorista a celor 10.000 de militari desfasurati in Franta sunt necesare deoarece, pentru a-i proteja pe francezi, "razboiul trebuie purtat pe toate fronturile".

Atentate la Paris: A zecea persoana retinuta la Bruxelles

"Acum, mai mult ca oricand va admira pentru aceasta si unii poate chiar va invidiaza", ...citeste mai departe despre "Francezii pun mana pe arme - inrolarile in armata au crescut de 10 ori dupa atacurile de la Paris" pe Ziare.com

#inrolari armata Paris, #armata atentate Paris , #Stiri International