Francezii se revolta: O miscare impotriva intregii clase politice, inceputa la Paris, se extinde catre provincie

Vineri, 08 Aprilie 2016, ora 08:35
1075 citiri
Francezii se revolta: O miscare impotriva intregii clase politice, inceputa la Paris, se extinde catre provincie
Foto: Facebook/Francois Hollande

Francezii par sa se fi saturat de tot ce inseamna clasa politica, indiferent ca este vorba despre partidele de stanga sau de dreapta, si isi exprima de o saptamana dorinta pentru un nou tip de politica printr-o miscare inceputa la Paris si care se extinde catre orasele din provincie.

In fiecare seara, sute de persoane se aduna in Piata Republicii din Paris pentru a-si manifesta toate nemultumirile, cum ar fi cele legate de coruptie, nivelul de trai, violentele politiei, cardasia elitelor, dificultatea de a gasi o locuinta etc, transmite AFP.

"Ideea este sa cream o noua agora in spatiul public", astfel sintetizeaza actiunea un participant la miscarea careia i s-a dat numele "Nuit Debout" (Noaptea in Picioare). "Vrem sa exprimam saturatia generala, impotriva societatii, impotriva guvernului. Sa luam politica in mainile noastre", explica el, in timpul manifestatiei din Piata Capitoliului, la Toulouse.

Cateva sute de kilometri la nord de acest oras, ministrul economiei, Emmanuel ...citeste mai departe despre "Francezii se revolta: O miscare impotriva intregii clase politice, inceputa la Paris, se extinde catre provincie" pe Ziare.com

#miscare clasara politica Franta, #miscare Nuit Debout, #Nuit Debout Franta , #Stiri International