Francois Fillon nu a declarat un imprumut luat de la miliardarul care i-a angajat fictiv sotia

Marti, 07 Martie 2017, ora 21:34
767 citiri
Francois Fillon nu a declarat un imprumut luat de la miliardarul care i-a angajat fictiv sotia
Foto: Facebook/Francois Fillon

Candidatul dreptei la alegerile prezidentiale din Franta, Francois Fillon, a obtinut in 2013 de la omul de afaceri Marc Ladreit de Lacharriere un imprumut de 50.000 de euro, fara dobanda si nedeclarat oficial, anunta presa externa.

Saptamanalul satiric Le Canard Enchaine, in editia ce va aparea miercuri, scrie ca Fillon "nu a considerat util sa treaca" acest imprumut in declaratia de patrimoniu depusa la Inalta autoritate pentru transparenta vietii publice, transmite AFP.

Citeste si Cel mai recent sondaj din Franta arata ca Fillon ar pierde presedintia. Se va retrage?

Avocatul lui Fillon, Antonin Levy, a declarat ca imprumutul a fost "restituit integral", insa nu a precizat la ce data.

Miliardarul Marc Ladreit de Lacharriere, un apropiat al lui Francois Fillon, este cel care, conform unei dezvaluiri anterioare a aceleiasi publicatii, i-a oferit un loc de munca fictiv lui Penelope Fillon la o publicatie literara pe care o patroneaza. Pentru presupusele activitati prestate, sotia fostului premier a incasat, intre 2 mai 2012 si decembrie 2013, in jur de 5.000 de euro brut lunar.

Vezi si Perchezitii acasa la Francois Fillon, candidat la presedintia Frantei: Nu voi ceda, nu ma voi retrage!

Aceste noi acuzatii, aparute la o zi dupa sfarsitul oficial al crizei politice declansate de suspiciunile privind angajari fictive ale unor membri ai familei lui Fillon, ar putea relansa speculatiile legate de capacitatea acestuia de a-si mentine candidatura.

Deocamdata, Francois Fillon incearca sa-si relanseze campania, cu mai putin de 50 de zile inaintea primului tur de scrutin, in care sondajele il plaseaza pe locul al treilea, dupa Marine Le Pen, presedinta Frontului National, si Emmanuel Macron, candidat independent. ...citeste mai departe despre "Francois Fillon nu a declarat un imprumut luat de la miliardarul care i-a angajat fictiv sotia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Francois Fillon imprumut nedeclarat, #Francois Fillon candidat prezidentiale, #Francois Fillon alegeri Franta , #Stiri International