Frans Timmermans: Rusii ar vrea ca UE sa fie dezbinata si slaba. Astfel, ei ar fi mai puternici

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 12:44
2258 citiri
Frans Timmermans: Rusii ar vrea ca UE sa fie dezbinata si slaba. Astfel, ei ar fi mai puternici
Foto: Guvernul Romaniei

Rusia si-ar dori ca Europa sa fie dezbinata si slaba, pentru ca astfel ea ar fi mai puternica, spune prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, in opinia caruia, Europa trebuie sa ramana unita si sa fie un partener puternic, care sa discute de la acelasi nivel cu Rusia.

Declaratiile au fost facute pentru Digi24, in contextul vizitei efectuate zilele acestea de Frans Timmermans la Bucuresti.

"Ei bine, din motive evidente, pentru ca asa gandesc ei in functie de interesele lor geopolitice, rusii ar vrea ca Europa sa fie dezbinata si slaba. Astfel, ei vor fi mai puternici. Eu cred intr-un model diferit de cooperare. Cred ca e in interesul Europei sa fie puternica si e in interesul Europei sa aiba, in acelasi timp, un partener puternic. Cea mai buna modalitate - am trait in Rusia, am muncit in Rusia - de a interactiona cu Rusia e sa existe o discutie de la acelasi nivel, de pe pozitii la acelasi nivel.

Pentru asta, avem nevoie de o Europa unita. Europa ar trebui sa fie unita in afirmarea raspicata a naturii relatiei sale cu Federatia Rusa si cu presedintele Putin. E o relatie care ar trebui sa aiba la baza respectul reciproc, dar si pastrarea valorilor noastre fundamentale. Ele includ respectul pentru granite, pentru suveranitatea nationala. Ceea ce Rusia a facut cu Crimeea si in Ucraina e inacceptabil. Cred ca Rusia ar trebui sa se intoarca in formatul de la Minsk, Rusia ar trebui sa ajute la gasirea unei solutii. Pana nu se intampla asta, Europa ar trebui sa ramana foarte ferma in discutiile sale cu Rusia", a comentat oficialul european pentru postul de televiziune citat.

Frans Timmermans a avut o serie de intalniri oficiale cu mai multi demnitari romani, printre care premierul Sorin Grindeanu, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, precum si cu presedintii celor doua camere parlamentare, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea.

Frans Timmermans (CE), in vizita oficiala la Bucuresti: Ce trebuie sa faca Guvernul si Parlamentul, si cand va scapa Romania de MCVPrim-vicele CE promite ca va fi brutal, daca Parlamentul va deraia de la recomandarile pe JustitieSeful Armatei SUA in Europa: Romania e un lider NATO, o tara de prim rang. Rusia continua sa actioneze agresiv ...citeste mai departe despre "Frans Timmermans: Rusii ar vrea ca UE sa fie dezbinata si slaba. Astfel, ei ar fi mai puternici" pe Ziare.com

#Timmermans Rusia Europa dezbinata , #Stiri International