Franta a vandut navele Mistral destinate initial Rusiei

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 10:25
1257 citiri

Franta si Egiptul au incheiat un acord de achizitionare de catre Cairo a celor doua nave de razboi de tip Mistral destinate initial Rusiei, care urmeaza sa compenseze costul anularii contractului rus din cauza crizei din Ucraina.

"Marti, am stabilit impreuna cu presedintele (egiptean Abdel Fattah) el-Sisi modalitatile si pretul vanzarii acestor (bastimente) Mistral, iar Franta va asigura, deci, livrarea acestor nave, fara sa piarda ceva, facand totodata astfel incat sa protejeze Egiptul", a declarat Francois Hollande miercuri, la sosirea la Consiliul European dedicat crizei refugiatilor, la Bruxelles, relateaza Reuters.

Rusia si-a luat banii inapoi dublu pe navele Mistral

Potrivit anturajului ministrului Apararii Jean-Yves Le Drian, acest acord implica aproximativ 950 de milioane de euro, o suma care corespunde celei rambursate de catre Franta Rusiei.

Incheiat in 2011 in timpul presedintiei lui Nicolas Sarkozy, contractul de vanzare catre Rusia a navelor Vladivostok si... citeste mai departe despre "Franta a vandut navele Mistral destinate initial Rusiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nave Mistral Franta Egipt, #nave Mistral vandute Egipt , #Stiri International