Franta are un nou premier: Iata cand va fi gata noul Guvern si cum l-a criticat Edouard Philippe pe Macron in trecut

Luni, 15 Mai 2017, ora 21:12
822 citiri

Bernard Cazeneuve i-a predat luni puterea noului premier francez, Edouard Philippe, care i-a adus un omagiu predecesorului sau, pe care l-a descris drept un politician cu un parcurs exceptional.

"Parasesc responsabilitatea mea dupa cinci ani de exercitare a sa, la nivel ministerial, cu un sentiment de mandrie. Mandrie pentru ca am putut servi patria, dupa ce presedintele Republicii, Francois Hollande, si premierii sai Jean-Marc Ayrault, Manuel Valls, mi-au oferit responsabilitati, oferindu-mi onoarea increderii lor, care nu mi-a lipsit niciodata, care mi-a permis sa fac tot ce am putut mai bun", a spus Cazeneuve in discursul de la finalul mandatului sau.

El a enumerat provocarile pe care le-a avut de infruntat in Guvern, in frunte cu amenintarea terorista.

"Am vazut francezii cum au luptat ca Republica sa ramana in picioare", a spus el.

Fostul premier si-a exprimat recunostinta pentru curajul si dedicarea fortelor de ordine si a subliniat ca, pe plan economic, international si public, atat el, cat si presedintele Francois Hollande au luat intotdeauna deciziile pe care le-au considerat cele mai bune.

"Rezultatele incep sa se vada", a spus el. "Pasiunea si simtul statului au fost intotdeauna forta mea si singura mea busola", a subliniat Cazeneuve, prezentandu-se drept un "om de stanga"

"Domnule premier, va doresc, din prietenie, din dragoste fata de tara, din dragoste fata de republica, ce este mai bun in exercitarea functiei", a spus la final, Cazeneuve, in aplauzele lui Edouard Philippe si ale angajatilor de la Matignon.

Philippe, laude pentru Cazeneuve. Noul Guvern francez, anuntat pana marti seara

Noul premier francez Edouard Philippe a descris drept exceptionala cariera ministeriala a lui Cazeneuve, pe parcursul crizelor succesive, de la negocierile europene, la eforturile bugetare si la terorism.

"Ati facut-o in stilul dumneavoastra (...), care a fost marcat de o eleganta constanta, de o seriozitate atenta, de un simt al umorului care este de o politete marcanta si de un simt al datoriei fata de stat care reprezinta, cred, un exemplu (...) impresionant", a spus noul sef al Guvernului.

Philippe a dat asigurari ca Bernard Cazeneuve a fost un "exemplu de caracter", desi sunt in tabere politice opuse.

La final, cei doi s-au imbratisat si s-au sarutat pe obraz, inainte ca Edouard Philippe sa il conduca pe Bernard Cazeneuve la limuzina cu ...citeste mai departe despre "Franta are un nou premier: Iata cand va fi gata noul Guvern si cum l-a criticat Edouard Philippe pe Macron in trecut" pe Ziare.com

#Edouard Philippe premier Franta, #Edouard Philippe preluat mandat Cazeneuve, #Edouard Philippe premier Macron , #Stiri International