Franta construieste un gard la granita cu Belgia, pentru a se proteja de pesta porcina

Duminica, 14 Octombrie 2018, ora 11:37
910 citiri
Franta construieste un gard la granita cu Belgia, pentru a se proteja de pesta porcina
Foto: Arhiva Pixabay

Franta va construi un gard de-a lungul granitei cu Belgia, pentru a impiedica mistretii sa raspandeasca pesta porcina africana, virusul virulent care poate afecta cea mai mare industrie a porcilor din Europa.

Franta a intrat in alerta pentru pesta porcina africana de cand Belgia a detectat virusul, luna trecuta, in randul mistretilor aflati la cativa kilometri de frontierea cu Franta, transmite Reuters.

Belgia a decis sa sacrifice mai multe sute de porci din zona contaminata, pentru a preveni ca virusul sa ajunga la fermele de porci, dar are deja embargouri pentru exporturile de carne de porc din partea unor state precum Coreea de Sud si China, care au la randul lor focare de pesta porcina.

Autoritatile franceze au interzis vanatoarea si alte activitati intr-o zona de la frontiera, iar prefectura regiunii Meurthe-et-Moselle a inceput sambata instalarea gardului, a declarat un oficial din cadrul prefecturii.

Constructia gardului, care va avea loc de-a lungul unei parti a frontierei cu Belgia, va dura aproximativ o saptamana.

Meurthe-et-Moselle este una dintre regiunile incluse intr-o zona de supraveghere creata de autoritatile franceze in apropierea granitei.

Ministerul Agriculturii a spus ca detaliile legate de construirea gardului nu au fost finalizate.

Statele occidentale au incercat sa evite raspandirea bolii extrem de contagioase in randul porcilor, dar care nu este periculoasa pentru oameni, dupa aparitia unui numar tot mai mare de cazuri in Europa de Est.

In Belgia, zeci de mistreti au murit in ultima luna din cauza pestei porcine, in apropierea Frantei.

Potrivit expertilor, pesta porcina poate fi raspandita si prin intermediul produselor alimentare si deplasarii oamenilor.

China, cel mai mare crescator de porci din lume, a confirmat vineri aparitia unui nou focar de pesta porcina africana.

Vezi si Bulgaria vrea sa ridice un gard la granita cu Romania ... impotriva porcilor ...citeste mai departe despre "Franta construieste un gard la granita cu Belgia, pentru a se proteja de pesta porcina" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta gard Belgia, #Franta pesta porcina Belgia , #Stiri International