Franta, imposibila alegere

Sambata, 06 Mai 2017, ora 20:00
1592 citiri
Franta, imposibila alegere

Motto: "Que voulez-vous, nous sommes ici aux portes de l'Occident, ou tout est pris a la legere..." parafraza dupa Raymond Poincare

Franta este a 20-a cea mai mare tara din lume si a 10-a cea mai mare economie a lumii; Franta este a treia cea mai populata tara din Uniunea Europeana. La fiecare 100 de oameni de pe planeta, unul este francez. Francezii sunt 12% din Uniunea Europeana actuala si vor fi 15% din Uniunea fara Marea Britanie. 14% din economia UE de astazi este franceza iar, dupa iesirea Marii Britanii, Franta va detine aproape 17% din economia europeana. Practic, Franta este a opta parte din UE ca populatia si a saptea parte ca economie. Motive pentru care lumea europeana este, firesc, agitata de perspectiva unui nou presedinte al tarii respective.

Cine sunt cei care ar putea sa conduca Franta?

Candidatul asa-zis "centrist" Emmanuel Macron este un finantist de 39 de ani lipsit de charisma. Viata sa personala este marcata de faptul ca la numai 15 ani s-a indragostit de o profesoara de 39 de ani, maritata si cu trei copii.

Desi parintii l-au indepartat de ispita prea matura, aceasta si-a parasit sotul si copii pentru tanarul stangaci si cei doi s-au casatorit in urma cu 10 ani.

Macron nu are copii, spunand ca "dragostea pentru sotie este mai mare decat dorinta de a avea copii".

Aerul sau de copil studios este capatat in multi ani de scoala, el finalizand studiile abia la 27 de ani, dupa universitate absolvind si un master si, bineinteles, ENA (scoala nationala de administratie, un "must" pentru politicienii francezi).

Prima sa slujba a fost la Inspectoratul General de Finante, unde a fost adus de catre protectorul sau initial Jean Pierre Jouyet, fost director de cabinet al fostului premier socialist Lionel Jospin.

Ca un bun functionar public ce era, Macron intra in Partidul Socialist pe care il paraseste in 2009 dupa ce Jacques Attali (noul sau protector) il recomanda ca bancher de investitii la Rothschild & Cie.

Tot Jacques Attali il promoveaza si membru in "Comisia pentru impulsionarea cresterii economice frantuzesti ", comisie care functioneaza sub egida presedentiei franceze. Acum reintra in scena primul sau protector; Jean Pierre Jouyet care ii face cunostinta cu Francois Hollande, pentru care merge sa lucreze ca secretar general adjunct intre 2012 si 2014, apoi ca ministru al economiei pentru inca doi ani.

Tot acest periplu indica un parcurs mai degraga socialist pentru Macron, acesta fiind si membru al partidului ...citeste mai departe despre "Franta, imposibila alegere" pe Ziare.com

#Macron Le Pen alegeri Franta, #alegeri prezidentiale Franta , #Stiri International