Franta isi schimba Constitutia dupa atentatele de la Paris: Teroristii raman fara cetatenie

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 09:12
1341 citiri
Franta isi schimba Constitutia dupa atentatele de la Paris: Teroristii raman fara cetatenie
Foto: Facebook/Assemblee nationale

Deputatii francezi au votat, marti seara, - cu o mica majoritate - un articol controversat privind inscrierea ridicarii cetateniei in Constitutie pentru autorii crimelor si delictelor teroriste, anuntata dupa atentatele soldate cu 130 de morti in 13 noiembrie 2015 la Paris.

Dupa ce au votat cu mainile ridicate un amendament al Guvernului care rescrie articolul fara a se referi la dubla cetatenie, deputatii au adoptat articolul 2 al proiectului de lege constitutionala cu o mica majoritate de 162 de voturi impotriva a 148, informeaza AFP.

Potrivit amendamentului, "o persoana poate fi decazuta din cetatenia franceza sau din drepturile atasate acesteia daca este condamnata pentru o crima sau un delict constituind o atingere grava vietii natiunii".

Deputatii se vor pronunta, miercuri, asupra ansamblului revizuirii constitutionale care cuprinde si inscrierea regimului starii de urgenta in legea fundamentala.

Franta vrea sa lase teroristii fara cetatenie: Ministrul Justitiei si-a ...citeste mai departe despre "Franta isi schimba Constitutia dupa atentatele de la Paris: Teroristii raman fara cetatenie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta schimba Constitutia atentate, #Franta ridica cetatenie teroristi , #Stiri International