Franta, Marea Britanie si Germania cer Iranului sa-si respecte angajamentele din Acordul nuclear

Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 07:45
959 citiri
Franta, Marea Britanie si Germania cer Iranului sa-si respecte angajamentele din Acordul nuclear
Foto: Arhiva Pixabay

Grupul de tari "E3" format din Franta, Marea Britanie si Germania au solicitat Iranului sa se abtina de la orice actiune violenta si au indemnat Iranul sa se intoarca la respectarea angajamentelor stabilite in acordul nuclear JCPOA din 2015 cu puterile mondiale.

Cele trei tari au subliniat, de asemenea, importanta reducerii tensiunilor in Irak si Iran si si-au reafirmat hotararea de a lupta impotriva retelei teroriste Stat Islamic, potrivit Reuters.

"Ne reafirmam angajamentul de a continua lupta impotriva retelei Stat Islamic, care ramane o prioritate. Este esential sa pastram coalitia, in aceasta privinta. Solicitam autoritatilor irakiene sa continue sa ofere coalitiei sprijinul necesar", a transmis grupul E3 intr-un comunicat.

"Suntem gata sa continuam discutiile cu toate partile pentru a contribui la reducerea tensiunilor si la restabilirea stabilitatii in regiune", a adaugat grupul E3.

Administratia de la Teheran a decis duminica sa nu mai respecte limitele referitoare la numarul de centrifuge, astfel ca nu vor mai exista limite privind capacitatea de imbogatire a uraniului. Purificarea uraniului se va face in functie de necesitatile tehnice, a transmis Agentia Iraniana pentru Energie Atomica. ...citeste mai departe despre "Franta, Marea Britanie si Germania cer Iranului sa-si respecte angajamentele din Acordul nuclear" pe Ziare.com

#Iran acord nuclear , #Stiri International