Franta ia masuri pentru reducerea imigratiei economice: Este imposibil sa primim in mod demn 185.000 de persoane pe an

Duminica, 14 Ianuarie 2018, ora 20:34
970 citiri
Franta ia masuri pentru reducerea imigratiei economice: Este imposibil sa primim in mod demn 185.000 de persoane pe an
Foto: Pixabay

Ministrul de interne francez, Gerard Collomb, a anuntat deschiderea a 1.300 de Centre de Primire si Orientare pentru solicitantii de azil, dar a avertizat totodata ca noua lege a imigratiei va limita sosirea imigrantilor economici.

"Franta trebuie sa primeasca refugiati, dar nu poate primi toti imigrantii economici. In acest an (2017 - n.red.), 100.000 de oameni au depus solicitari de azil si alti 85.000 au incercat sa intre (in Franta - n.red.), dar nu au fost admisi. Este imposibil sa primim in mod demn 185.000 de persoane pe an", a explicat Collomb, intr-un interviu publicat duminica de cotidianul francez Le Parisien.

In anii 2015 si 2016, in Franta rata de acceptare a cererilor de azil a fost mica, doar un refugiat la 1.340 de locuitori primind drept de azil, in comparatie cu tari precum Germania (un azilant la 141 de locuitori) sau Suedia (un solicitant de azil la 101 locuitori).

Potrivit guvernului francez, noua lege a imigratiei are in vedere asigurarea unei primiri mai bune pentru solicitantii de azil si oferirea unui raspuns mai rapid la solicitarile acestora, ceea ce va permite declansarea cat mai rapida a procesului de integrare a celor acceptati. Totusi, noua lege a fost criticata de organizatiile umanitare din cauza caracterului sau restrictiv.

Miile de solicitanti de azil si de migranti care sunt cazati in conditii mizere la Paris si la Calais (nord), si denunturile facute de acestia cu privire la violente ale politiei la adresa lor sunt doua dintre principalele probleme cu care se confrunta executivul francez.

Pentru a o rezolva pe prima, Collumb a anuntat ca va fi extinsa reteaua celor circa 500 de Centre de Primire si Orientare cu alte 1.300, a caror menire va fi sa asigure cazare temporara si consiliere imigrantilor, 900 dintre acestea urmand sa fie deschise in regiunea pariziana Ile de France. In ceea ce priveste a doua problema, ministrul Collumb a recunoscut ca s-ar fi putut sa existe "vreo scapare individuala" in randul politistilor, dar a asigurat ca cei care s-au facut vinovati de violente au fost sanctionati.

Insusi presedintele francez Emmanuel Macron va explica aceste planuri martea viitoare, intr-o vizita in portul Calais, care a fost ani de zile marele simbol al Frantei in ceea ce priveste problemele generate de imigratia ilegala, arata agentia EFE.

Situatia acordurilor cu Marea Britanie

Pe de alta parte, intr-un alt interviu acordat publicatiei Journal du Dimanche si citat de AFP, ministrul Collomb a ex ...citeste mai departe despre "Franta ia masuri pentru reducerea imigratiei economice: Este imposibil sa primim in mod demn 185.000 de persoane pe an" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta migratie economica , #Stiri International