Franta se pregateste de prezidentiale: Francois Fillon, eternul secund, in sfarsit pe locul intai

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 09:42
982 citiri
Franta se pregateste de prezidentiale: Francois Fillon, eternul secund, in sfarsit pe locul intai
Foto: Facebook/Francois Fillon

Fostul premier francez Francois Fillon a obtinut 66,5% din sufragii la primarele dreptei, arata rezultatele obtinute dupa numararea voturilor din aproape toate sectiile. Fillon a devenit astfel candidatul republicanilor la alegerile prezidentiale din Franta de anul viitor.

Contracandidatul sau, Alain Juppe, primar in Bordeaux, a strans 33,5% din voturi, relateaza Le Figaro.

Primarul Bordeaux-ului nu a castigat decat in doua departammente metropolitane, mai degraba simbolice: La Gironde si Correze, un fost fief al lui Jacques Chirac. In rest, Fillon a obtinut cele mai multe voturi in toate circumscriptiile.

Fillon a inregistrat o crestere spectaculoasa a popularitatii in ultimele saptamani, devansandu-l pe Juppe, de asemenea un fost premier, care a fost mult timp favorit al acestui scrutin organizat de Partidul Republican.

El a promis in campanie o reformare spectaculoasa a pietei libere, o limitare a imigratiei si relatii mai stranse cu Rusia lui Vladimir Putin.

In ...citeste mai departe despre "Franta se pregateste de prezidentiale: Francois Fillon, eternul secund, in sfarsit pe locul intai" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Francois Fillon castigat alegeri primare, #Francois Fillon candidat prezidentiale Franta , #Stiri International