Franta si Germania vor construi impreuna urmatoarea generatie de avioane de vanatoare

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 10:30
888 citiri
Franta si Germania vor construi impreuna urmatoarea generatie de avioane de vanatoare
Foto: Arhiva Pixabay

Franta si Germania au ajuns, marti, la un acord conform caruia cele doua tari vor lucra impreuna la dezvoltarea unei noi generatii de avioane de vanatoare, a anuntat ministrul Apararii din Franta, Florence Parly.

Aeronava ar urma sa fie data in utilizare in anul 2040 si va inlocui avionul de vanatoare Dassault Rafales al Frantei si modelul german Eurofighter, potrivit Reuters.

Ministrul Apararii francez a postat un mesaj pe Twitter prin care a transmis ca acordul incheiat intre cele doua tari include o prezentare a prototipului la mijlocul anului 2019.

En juin, France et Allemagne ont decide de mettre au point, ensemble, l'avion de combat du futur. Etape decisive aujourd'hui avec l'accord pour entamer les etudes d'architecture et de conception et le lancement de demonstrateurs (avion et moteur) d'ici mi-2019. Ca avance! - Florence Parly (@florence_parly) November 20, 2018

Administratia de la Paris a anuntat in luna iunie ca va prelua initiativa pentru dezvoltarea acestui program.

Germania, Franta si Spania au finalizat studii separate in ceea ce priveste urmatoarea generatie de avioane de vanatoare. Administratia de la Madrid ia in considerare aderarea la programul dezvoltat de Germania si Franta, dar poarta discutii si cu Marea Britanie pentru un proiect lansat in luna iulie. ...citeste mai departe despre "Franta si Germania vor construi impreuna urmatoarea generatie de avioane de vanatoare" pe Ziare.com

#avioane vanatoare Franta Germania , #Stiri International