Fratele lui Kim Jong Un a avut parte de o moarte "oribil de dureroasa", spun expertii

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 22:56
1104 citiri

Au trecut aproape doua saptamani de cand Kim Jong Nam, fratele vitreg al lui Kim Jong Un, a fost asasinat in Malaezia, insa continua sa apara informatii legate de moartea acestuia.

Dupa ce v-am prezentat ce este neurotoxina VX si cat de puternica este, iata acum cat de dureroasa a fost moartea lui Kim Jong Nam.

Doctorul Dzulkefly Ahmad, fost toxicolog de la Universiti Sains Malaysia, spune ca fratele vitreg al lui Kim Jong Un a avut parte de o moarte "oribil de dureroasa", din cauza substantei respective, scrie Straits Times.

"Este un agent (chimic - n.red.) foarte inspaimantator", spune Dzulkefly.

"A fost folosit in razboiul chimic si am asistat la cursuri in care se studia efectele sale in razboiul dintre Irak si Iran, din anii '80. In acest caz, din ce vad, este o inhalare dermica, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie toxicitate acuta", a adaugat doctorul.

Neurotoxina VX este atat de puternica incat asasinii au avut nevoie de cel mult 15 mg pentru ca substanta sa fie letala, ea afectand sistemul nervos, pe care il blocheaza, iar victima moare sufocata la cateva minute sau chiar secunde de la contactul cu agentul chimic.

"Acesti agenti neurotoxici actioneaza asupra sistemului neurochimic, care atunci incearca sa 'opreasca' sistemul. Atunci victima trece prin sufocare si in cele din urma se prabuseste", sustine expertul.

In prezent, nu exista antidot pentru doze mari de agent VX.

Dzulkefly a spus despre ucigasi ca nu ar fi putut atinge substanta cu mana goala si nici macar sa poarte manusi normale, pentru ca ar fi putut la randul lor sa moara.

"Femeile trebuie sa se fi protejat bine si trebuie sa fi manevrat bine lichidul pana cand l-au improscat pe fata lui", a subliniat fostul toxicolog.

Acesta a mai spus ca unul dintre efectele expunerii la doze mici de VX este si senzatia de voma, insa a subliniat ca exista antidot pentru cei care sunt expusi la niveluri scazute ale neurotoxinei.

La randul sau, profesorul Mustafa Ali Mohd, de la Universiti Malaya, de asemenea toxicolog, a spus ca folosirea acestui agent chimic ar putea depinde si de contactul cu apa sau la o anumita temperatura, pentru a avea impactul scontat.

"Poate ca una dintre femei i-a stropit fata cu apa, iar cealalta i-a pulverizat agentul chimic. Combinatia ar face ca neurotoxina sa fie absorbita eficient in corp", a explicat Mustafa.

Acesta a subliniat ca, daca femeile aveau mainile uscate si nu s-au expus mult timp la aceasta neurotoxina, nu au fost in pe ...citeste mai departe despre "Fratele lui Kim Jong Un a avut parte de o moarte "oribil de dureroasa", spun expertii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kim Jong Nam asasinat, #moarte Kim Jong Nam, #Kim Jong Nam otravit, #otravire frate Kim Jong Un , #Stiri International