Fratele lui Kim Jong Un, ucis pentru ca primise oferta de a conduce un guvern nord-coreean din exil?

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 09:18
982 citiri

Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, primise o propunere de a conduce un guvern al tarii, in exil, cu cateva luni inainte sa fie asasinat.

Dezertori nord-coreeni din Europa si din Statele Unite sunt cei care i-au facut lui Kim Jong Nam aceasta oferta, in cazul in care ar fi fost instituit un astfel de guvern, insa fratele liderului de la Phenian a refuzat.

Aceasta este ipoteza sustinuta de surse citate marti de Korea Times.

"Era ingrijorat ca, acceptand o asemenea propunere, ar putea sa nu ajute la incheierea succesiunii ereditare de putere in regimul represiv", sustine o sursa pentru publicatia citata.

De altfel, potrivit acesteia, insasi propunerea facuta lui Kim Jong Nam ar fi dus la moartea sa, dupa ce liderul nord-coreean i-ar fi ordonat astfel asasinarea, temandu-se de varianta unui guvern in exil care ar fi putut sa rastoarne regimul de la Phenian.

Printre grupurile dezertorilor care au facut propunerea se numara si Asociatia Nord-Coreeana Internationala pentru Drepturile Omului si Democratie, de la Londra. Secretarul general al asociatiei, Kim Joo Il, l-ar fi contactat in mod regulat pe Kim Jong Nam, pana in luna iunie a anului trecut, dupa ce s-au intalnit pentru prima oara fata in fata in decembrie 2014.

Chiar Kim Joo Il este cel care a facut propunerea ce a fost insa refuzata de fratele vitreg al lui Kim Jong Un, care a adaugat ca nu este interesat sa se implice in politica, dar si ca este optimist cu privire la reformarea Coreei de Nord si la progresele activitatilor dezertorilor.

O alta varianta pentru conducerea asa-zisului guvern nord-coreean din exil ar fi fost fratele vitreg al fostului lider Kim Jong Il, Kim Pyong Il, care are in jur de 70 de ani si care traieste in afara tarii de la sfarsitul anilor '70.

Kim Jong Nam a fost asasinat saptamana trecuta, in Malaezia, iar in spatele crimei se crede ca ar fi autoritatile de la Phenian.

Malaezia refuza sa predea corpul fratelui lui Kim Jong Un daca nu primeste mostre ADN

Asasinarea fratelui lui Kim Jong Un: Trei suspecti au fost arestati, trupul va fi trimis in Coreea de Nord

O femeie a fost arestata in Malaezia, in cazul mortii fratelui lui Kim Jong Un ...citeste mai departe despre "Fratele lui Kim Jong Un, ucis pentru ca primise oferta de a conduce un guvern nord-coreean din exil?" pe Ziare.com

#Kim Jong Nam Guvern exil, #Kim Jong Nam guvern Coreea, #frate Kim Jong Un asasinat, #asasinare Kim Jong Nam , #Stiri International