Frauda lui Madoff ar putea fi mult mai mica

Sambata, 07 Martie 2009, ora 10:25
2018 citiri
Frauda lui Madoff ar putea fi mult mai mica

Mai multe persoane implicate in cazului lui Bernard Madoff si cativa analisti au declarat ca frauda finantistului ar fi de o suma mult mai mica decat cea anuntata anterior.

Desi investigatorii cazului au spus ca Madoff le-a declarat ca a furat 50 de miliarde de dolari, din ce in ce mai multi cred ca suma este de doar 20 de milioane de dolari, sau chiar mai putin, relateaza Associated Press.

Analistii sunt de parere ca suma de 50 de miliarde de dolari este exagerata, pentru ca se bazeaza pe castiguri fictive declarate de omul de afaceri.

Un purtator de cuvant al comisiei ce se ocupa de lichidarea operatiunilor lui Madoff a declarat ca, pana acum, s-au recuperat active in valoare de doar un miliard de dolari.

In saptamanile de dupa arestarea lui Madoff, mai multe institutii media au compilat liste cu investitorii in schema lui Madoff si cat se presupune ca au pierdut in jur de 30 de miliarde de dolari.

Dar este foarte posibil ca aceste estimari sa se fi bazat pe declaratiile fiscale lunare, despre care investigatorii spun ca sunt false.

"50 de miliarde este doar o cifra pe care a "aruncat-o" Madoff," a spus Alan E. Weiner, parter in firma de contabilitate Holtz Rubenstein Reminick, din Long Island. "Ar putea fi valoarea totala a declaratiilor false. Nu cred ca reprezinta bani reali investiti de oameni," a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#active, #frauda, #madoff, #suma , #Stiri International