Freddie Mac si Fannie Mae, pierderi de 24 de miliarde de dolari

Sambata, 07 Noiembrie 2009, ora 17:03
1105 citiri
Freddie Mac si Fannie Mae, pierderi de 24 de miliarde de dolari

Freddie Mac, al doilea mare furnizor de credite ipotecare de pe piata americana, a raportat pierderi de 5 miliarde de dolari, pentru cel de al treilea trimestru al acestui an.

Reprezentantii companiei au precizat ca Freddie Mac va avea nevoie de si mai mult ajutor din partea guvernului SUA, pentru a ramane solvabila, transmite Reuters.

In acelasi timp, marele rival al companiei, Fannie Mae, a anuntat ca va avea nevoie de 15 milioane de dolari de la Trezoreria SUA, dupa ce a raportat pierderi de 18,9 miliarde de dolari, pentru cel de al treilea trimestru din 2009.

Pierderile inregistrate de cele doua fonduri ipotecare au pus in dificultate Congresul american, care ar vrea sa economiseasca banii contribuabililor, dar in acelasi timp are nevoie de Freddie Mac si Fannie Mae puse pe picioare.

In aceste conditii, ambele companii vor continua sa ramana in conservare si vor supravietui cu banii guvernului american.

Pana in clipa de fata, Freddie Mac a primit 51.7 milioane de la Trezoreria americana , iar Fannie Mae 60,9 milioane, in cadrul programelor de salvare demarate anul trecut.

#freddie, #mac, #fannie, #mae, #miliarde, #dolari , #Stiri International