Friedman (Stratfor): Putin a creat tensiuni in R. Moldova, dar tara ramane independenta

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 11:57
911 citiri
Friedman (Stratfor): Putin a creat tensiuni in R. Moldova, dar tara ramane independenta
Foto: Guvernul Moldovei

Presedintele rus Vladimir Putin a creat tensiuni in Republica Moldova, dar tara ramane independenta, in pofida incercarilor Moscovei de a destabiliza regiunea, a declarat George Friedman, fondator si presedinte al centrului de analize strategice Stratfor.

"Sigur, presedintele Putin a creat tensiuni in Moldova, dar Moldova ramane independenta. (...) Rusii au avut toate motivele sa incerce sa destabilizeze Moldova si tarile baltice. Nu au facut-o. Eu cred ca, in parte, pentru ca sunt foarte ingrijorati de eventuala extindere a crizei si de faptul ca ar obliga tarile NATO sa faca corp comun, cel putin politic", a afirmat Friedman, intr-un interviu pentru Radio Europa Libera, publicat marti, si in care analistul american abordeaza criza din Ucraina si situatia regionala, dar si politica Rusiei fata de fostele republici sovietice.

Senator american: NATO a gresit ca nu s-a extins in foste tari sovietice ca Moldova si Ucraina

Referindu-se la conflictul din Ucraina, George Friedman a ...citeste mai departe despre "Friedman (Stratfor): Putin a creat tensiuni in R. Moldova, dar tara ramane independenta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Moldova atac Putin, #Friedman Moldova , #Stiri International