Frustrarea Italiei depaseste orice limite la Bruxelles: "Daca ideea de Europa va apartine, atunci pastrati-o!"

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 09:38
968 citiri
Frustrarea Italiei depaseste orice limite la Bruxelles: "Daca ideea de Europa va apartine, atunci pastrati-o!"
Foto: Facebook/Matteo Renzi

Premierul italian Matteo Renzi a criticat joi seara, la Bruxelles, atitudinea omologilor sai din statele membre UE in criza imigratiei clandestine, cerand ajutorul lor in gasirea unei solutii pentru gazduirea imigrantilor.

"Daca ideea de Europa va apartine, atunci pastrati-o. Daca nu exista solidaritate, atunci nu ne faceti sa ne pierdem timpul. Daca nu va exista un acord asupra numarului de 40.000, nu sunteti demni sa va numiti Europa", a declarat Matteo Renzi in fata omologilor sai reuniti la Bruxelles cu ocazia summit-ului Consiliului European, care a inceput joi si se va incheia vineri, relateaza Le Figaro, in pagina electronica.

El a cerut din nou ajutorul statelor membre UE in gasirea unei solutii pentru gazduirea imigrantilor.

Altfel, "ne vom descurca singuri (...) ", a conchis Renzi, foarte revoltat, in contextul in care peste 60.000 de imigranti au sosit de la inceputul anului in Italia si peste 1.800 au murit in Mediterana incercand sa ajunga in Europa.

Criza ...citeste mai departe despre "Frustrarea Italiei depaseste orice limite la Bruxelles: "Daca ideea de Europa va apartine, atunci pastrati-o!"" pe Ziare.com

#Italia imigranti Mediterana UE, #Consiliul European imigranti Mediterana , #Stiri International