FT: Statele est-europene vor cere baze NATO permanente cu ocazia reuniunii de la Bucuresti

Luni, 17 August 2015, ora 21:39
1036 citiri
FT: Statele est-europene vor cere baze NATO permanente cu ocazia reuniunii de la Bucuresti
Foto: Ziare.com (Arhiva)

Liderii statelor central si est-europene vor cere Aliantei Nord-Atlantice, cu ocazia reuniunii programate in noiembrie la Bucuresti, sa gazduiasca baze militare permanente, in contextul riscurilor privind o eventuala agresiune a Rusiei, afirma Krzysztof Szczerski, consilier al presedintelui Poloniei.

Polonia a cerut de multi ani construirea unor baze NATO permanente pe teritoriul sau, iar noul presedinte, Andrzej Duda, a explicat ca aceasta va fi o prioritate a mandatului sau. Insa state occidentale precum Germania se opun ideii, de teama sa nu amplifice tensiunile cu Rusia.

NATO: 6 state scad bugetul apararii, Romania e printre cele care isi sporesc cheltuielile

Andrzej Duda a declarat saptamana trecuta ca Alianta Nord-Atlantica nu trebuie sa trateze Polonia ca "zona demilitarizata" situata in apropierea Rusiei. "In prezent, daca ne uitam la pozitionarea bazelor militare,... linia finala este reprezentata de Germania. NATO nu a luat inca nota de schimbarea orientarii Poloniei ...citeste mai departe despre "FT: Statele est-europene vor cere baze NATO permanente cu ocazia reuniunii de la Bucuresti" pe Ziare.com

#baze NATO permanente Romania, #baze NATO Bucuresti , #Stiri International