Fundatia fiului lui Trump e anchetata dupa dezvaluirea ca deturna bani pentru copiii bolnavi de cancer

Luni, 12 Iunie 2017, ora 10:21
1070 citiri
Fundatia fiului lui Trump e anchetata dupa dezvaluirea ca deturna bani pentru copiii bolnavi de cancer
Foto: Twitter/Eric Trump

Procurorul statului New York Eric Schneiderman ancheteaza destinatia unei parti a fondurilor colectate de fundatia lui Eric Trump, fiul presedintelui SUA, care ar putea sa fi alimentat sursele de venit ale grupului lui Donald Trump.

Fundatia lui Eric Trump a fost creata in 2007 cu misiunea de a contribui la programe de cercetare asupra cancerului la copii in cadrul spitalului St. Jude din Memphis, statul american Tennessee.

Pentru a colecta fonduri, ea organiza in fiecare an un turneu de golf pe unul din terenurile apartinand grupului privat al tatalui sau, Trump Golf Club, la nord de New York.

Terenul respectiv si instalatiile erau imprumutate initial gratuit cu aceasta ocazie de Trump Organization, grupul lui Donald Trump. Dar incepand din 2010, el a facturat punerea la dispozitie, potrivit unei anchete publicate pe site-ul revistei Forbes.

In timp ce costul organizarii turneului era cel mai adesea sub 50.000 de dolari, el a sarit pana la 322.000 dolari in 2015 potrivit declaratiilor fiscale consultate de revista.

Forbes se intreaba care este destinatia unei parti a acestor fonduri, cu atat mai mult cu cat Eric Trump - intervievat de revista - asigura ca factura este de aproximativ 100.000 de dolari.

Pentru a clarifica aceste zone de umbra, procurorul Eric Schneiderman a deschis aceasta ancheta, a indicat un purtator de cuvant pentru AFP.

Pentru a evita orice conflict de interese, Eric Trump si-a inchis fundatia la sfarsitul anului 2016, dupa alegerea tatalui sau la presedintia SUA. ...citeste mai departe despre "Fundatia fiului lui Trump e anchetata dupa dezvaluirea ca deturna bani pentru copiii bolnavi de cancer" pe Ziare.com

#ancheta fundatie Eric Trump, #bani ilegalitati fundatie Eric Trump, #fundatie Eric Trump donatii copii cancer , #Stiri International