Fundatia Gates doneaza 50 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei de Ebola

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 08:44
1036 citiri
Fundatia Gates doneaza 50 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei de Ebola
Foto: (c) Tyrone Si/REUTERS

Fundatia Bill & Melinda Gates a anuntat miercuri ca va dona 50 de milioane de dolari pentru a sustine eforturile de a prelua sub control epidemia de Ebola din Africa de vest, care a ucis deja aproape 2300 de oameni, relateaza Reuters.

Fundatia filantropica a precizat ca va pune imediat aceste fonduri la dispozitia agentiilor ONU si a organizatiilor internationale pentru a le ajuta sa achizitioneze provizii si sa accelereze raspunsul la epidemie in tarile afectate. Fundatia intentioneaza de asemenea sa coopereze cu parteneri din sectorul public si privat pentru a accelera dezvoltarea de medicamente, vaccinuri si metode de diagnosticare ce pot fi eficiente in tratarea pacientilor cu Ebola si pentru a preveni raspandirea in continuare a virusului febrei hemoragice, potrivit Agerpres.

Ultimele date anuntate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) arata ca epidemia inceputa in martie si considerata cea mai grava din istorie a determinat pana acum infectarea a aproape 4300 de oameni, dintre care peste jumatate au murit. Cele mai afectate sunt Guineea, Liberia si Sierra Leone, dar virusul a facut victime si in Nigeria si Senegal.

Luna trecuta, guvernul britanic si organizatia medicala de caritate Wellcome Trust s-au angajat sa doneze 6,5 milioane de lire (10 milioane de dolari) pentru a accelera cercetarile cu privire la Ebola, pentru care nu exista in prezent un tratament autorizat. OMS a sustinut folosirea unor medicamente netestate si spera ca pana la sfarsitul anului sa fie disponibile cantitati sporite de medicamente experimentale.

Organizatia de caritate a fondatorului Microsoft a pus deja la dispozitia luptei impotriva Ebola alte 10 milioane de dolari, intre care 5 milioane pentru operatiuni de urgenta ale OMS si 5 milioane pentru Unicef, pentru a sprijini eforturile depuse impotriva bolii in Liberia, Sierra Leone si Guineea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Fundatia Bill Melinda Gates, #fundatia Gates donatii milioane dolari, #donatii combatere epidemie Ebola , #Stiri International