Funeraliile lui Fidel Castro: Cine vine si care sunt marii absenti la ceremonia de marti de la Havana

Marti, 29 Noiembrie 2016, ora 08:33
917 citiri

In ciuda greutatii istorice a lui Fidel Castro, absenta mai multor sefi de stat la ceremonia de comemorare de marti, de la Havana, ilustreaza disconfortul unor guverne fata de mostenirea ex-presedintelui cubanez, in timp ce circa 20 de conducatori ai unor tari prietene vor fi prezenti.

Aceasta ceremonie va avea loc marti seara, la ora 19:00 (00:00 GMT), in piata Revolutiei, din centrul capitalei cubaneze.

Funeraliile de duminica, din Santiago de Cuba, in estul tarii, ar urma sa se desfasoare in prezenta unui grup mai restrans de invitati, noteaza AFP.

Printre absenti, AFP ii consemneaza pe presedintele american Barack Obama, care a initiat apropierea istorica intre SUA si Cuba, pe premierul canadian Justin Trudeau, criticat pentru omagierea lui Castro, si pe presedintele francez Francois Hollande, care va fi reprezentat de numarul trei din Guvern, ministrul Ecologiei, Segolene Royal, si de Jean-Pierre Bel, trimisul sau personal pentru America Latina si fost presedinte al ...citeste mai departe despre "Funeraliile lui Fidel Castro: Cine vine si care sunt marii absenti la ceremonia de marti de la Havana" pe Ziare.com

#funeralii Fidel Castro, #ceremonie Fidel Castro , #Stiri International