G7 cere tarilor producatoare de petrol sa-si majoreze productia

Miercuri, 29 August 2012, ora 09:48
1047 citiri
G7 cere tarilor producatoare de petrol sa-si majoreze productia

Grupul celor sapte tari cele mai industrializate (G7) va cere statelor producatoare de petrol sa-si majoreze productia "pentru a face sa scada pretul", a anuntat marti seara ministrul francez al economiei si finantelor, Pierre Moscovici, informeaza AFP.

"Tocmai am obtinut acordul omologilor mei din cadrul G7, marile tari industrializate, ca sa semneze un comunicat in care cerem o majorare a productiei din partea statelor producatoare, pentru a face sa scada pretul petrolului", a declarat Moscovici in cursul unei interventii la postul francez de televiziune TF1.

Confruntat cu explozia pretului la titei, guvernul francez a anuntat marti o reducere a pretului carburantilor cu pana la 6 eurocenti pe litru, din care 3 centi vor fi suportati de stat, iar restul de catre benzinarii, masura aplicata pe o perioada de trei luni.

"Guvernul nu va ceda", "dorim ca aceasta reducere sa fie o reducere durabila", a subliniat Moscovici.

In afara apelului G7 ce pare sa fie adresat Organizatiei Þarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), ministrul s-a mai referit la 'mecanisme care permit sa se actioneze in asa fel incat cei pentru care pretul benzinei reprezinta o parte importanta a bugetului lor sa fie ajutati'.

El nu a oferit detalii cu privire la aceasta solutie, incheie AFP.

#G7 productie petrol, #Pierre Moscovici state productie petrol , #Stiri International