Gafa incredibila a americanilor: Cum au pierdut un dispozitiv militar de peste un miliard de dolari

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 10:17
902 citiri
Gafa incredibila a americanilor: Cum au pierdut un dispozitiv militar de peste un miliard de dolari
Foto: captura video Twitter/Fisher Creasey

Soldatii americani s-au chinuit miercuri sa prinda un balon de supraveghere militara, care s-a desprins de locul in care era ancorat, intr-o baza din statul american Maryland, si a plutit in deriva pana in Pennsylvania.

Nava dirijabila a costat Pentagonul nu mai putin de 1,4 miliarde de dolari, fiind un dispozitiv sofisticat al armatei SUA, insa militarii au reusit sa o piarda, scrie New York Times.

Doua aeronave de vanatoare au plecat in cautarea balonului, care era ancorat la Aberdeen Proving Ground si s-a desprins in jurul pranzului. Avioanele F-16 au urmarit balonul, care zbura la o altitudine de aproape 5.000 de metri.

Aeronava americana Aeroscraft care va revolutiona lumea (Video&Galerie foto)

In tot acest timp, oficialii de la Comandamentul de Aparare Aerospatiala din Colorado au colaborat cu Administratia Federala a Aviatiei (FAA) pentru a se asigura ca zeppelinul militar nu interfereaza cu avioanele comerciale.

Un utilizator de Twitter pe nume Fisher Creasey a ...citeste mai departe despre "Gafa incredibila a americanilor: Cum au pierdut un dispozitiv militar de peste un miliard de dolari" pe Ziare.com

#balon militar pierdut, #zeppelin pierdut SUA , #Stiri International