Geithner: Banii oferiti bancilor confera stabilitate sistemului financiar

Vineri, 22 Mai 2009, ora 10:04
1333 citiri
Geithner: Banii oferiti bancilor confera stabilitate sistemului financiar

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a spus joi ca fondurile de sprijin pentru banci confera stabilitate sistemului financiar, insa trebuie actionat atent pentru ca jucatorilor din piete sa le fie permis sa opereze, scrie Reuters, conform Newsin.

Geithner a anuntat planuri dure pentru Trezorerie, inclusiv crearea unei structuri mai dure de reglementare. De asemenea, se va decide si sub ce forma vor functiona in viitor Fannie Mae si Freddie Mac.

Acesta a spus ca, odata ce economia va reintra pe crestere, guvernul va trebui sa actioneze rapid ca sa tempereze deficitele care continua sa se adanceasca, in contextul in care oficialii pompeaza sute de miliarde de dolari in capitalul bancilor.

Geithner a spus miercuri ca se asteapta ca o serie de programe guvernamentale sa ajute bancile in eforturile de eliminare a activelor neperfomante, incepand din iulie, acesta fiind urmatorul pas pentru incheierea crizei ce a cuprins economia SUA.

Programul Public-Privat de Investitii al Trezoreriei va folosi 75 pana la 100 de miliarde dolari din fonduri guvernamentale pentru finantarea vanzarii de titluri mobiliare garantate cu ipoteci, de peste 1.000 miliarde dolari.

Programul are doua componente, pe care Trezoreria le va administra impreuna cu Federal Reserve si Federal Deposit Insurance Corp. 

 

#Geithner, # bani, # banci, # stabilitate, # criza , #Stiri International