Germania adopta masuri mai dure pentru primirea si controlul imigrantilor

Sambata, 20 Mai 2017, ora 13:24
800 citiri
Germania adopta masuri mai dure pentru primirea si controlul imigrantilor
Foto: Facebook Angela Merkel

Parlamentul Germaniei a adoptat, vineri, noi masuri care faciliteaza deportarea imigrantilor ale caror cereri de azil au fost respinse, precum si monitorizarea si controlul asupra persoanelor considerate periculoase, noteaza site-ul The Associated Press.

Prin prisma unei legi votata joi seara, agentia germana de migratie va avea posibilitatea sa analizeze datele de pe telefoanele mobile ale imigrantilor care sosesc fara documente corespunzatoare si sa faca schimb de informatii cu alte autoritati in situatii considerate periculoase.

De asemenea, deportarile vor putea fi accelerate in temeiul noii legi, iar autoritatilor li se va permite sa retina persoanele care asteapta deportarea timp de maximum 10 zile, daca acestea sunt considerate periculoase.

Imigrantii catalogati drept periculosi de catre Germania si care se confrunta cu deportarea pot fi monitorizati cu bratari electronice pentru glezne.

Masurile reprezinta o reactie la atacul terorist care a avut loc in piata de Craciun din Berlin, in luna decembrie a anului trecut. Atacul a fost comis de catre un barbat a carui solicitare de azil a fost respinsa si care astepta sa fie deportat.

La 19 decembrie 2016, cel putin 12 persoane au decedat, iar alte aproximativ 50 au fost ranite, intre care unele grav, dupa ce un barbat a intrat cu un camion intr-un grup de oameni care participau la targul de Craciun din piata Breitscheidplatz, aflata in centrul Berlinului. Organizatia terorista Stat Islamic a revendicat atentatul.'

Un camion a intrat in multime, la Targul de Craciun din Berlin: 12 oameni au fost ucisi. Statul Islamic a revendicat atentatul ...citeste mai departe despre "Germania adopta masuri mai dure pentru primirea si controlul imigrantilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conditii imigranti Germania, #conditii acceptare imigranti Germania , #Stiri International