Germania este gata sa-si retraga trupele din Turcia. Avioanele nemtesti de la Incirlik si-ar putea lua zborul definitiv

Duminica, 28 Mai 2017, ora 18:30
871 citiri

Germania va decide in urmatoarele doua saptamani daca isi va retrage trupele militare desfasurate la baza aeriana turca din Incirlik, a declarat duminica un oficial al Ministerului de Externe, citat de Reuters.

Aproximativ 250 de militari germani sunt defasurati la baza din Incirlik pentru a lupta impotriva militantilor Stat Islamic.

Autoritatile turce au refuzat in mod repetat vizitele delegatiilor parlamentare germane.

Turcia a justificat refuzul ca fiind o masura de pedeapsa dupa decizia Germaniei de a le oferi azil politic unor militari turci acuzati de implicare in tentativa de lovitura de stat din iulie 2016.

Regimul Recep Tayyip Erdogan este furios si pentru ca autoritatile germane au interzis participarea unor ministri turci la evenimente electorale organizate pentru comunitatea turca din Germania inaintea referendumului pe tema introducerii sistemului prezidential in Turcia. Criticii sustin ca Recep Erdogan, acuzat oricum de tendinte autoritariste, incearca sa modifice Constitutia Turciei pentru a avea atributii executive depline.

"Inca purtam discutii cu Turcia despre Incirlik si vom ajunge la o solutie pana la mijlocul lunii iunie", a declarat un oficial al Ministerului german de Externe, in conditii de anonimitate. ...citeste mai departe despre "Germania este gata sa-si retraga trupele din Turcia. Avioanele nemtesti de la Incirlik si-ar putea lua zborul definitiv" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#baza Incirlik avioane Germania, #Germania trupe Turcia , #Stiri International