Germania face primul pas spre interzicerea oficialilor publici si soldatilor sa poarte valul islamic

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 09:39
2310 citiri
Germania face primul pas spre interzicerea oficialilor publici si soldatilor sa poarte valul islamic
Foto: Arhiva Pixabay

Parlamentarii din Bundestag au aprobat joi seara un proiect legislativ care introduce o interdictie partiala pentru purtarea valului islamic integral pentru oficialii publici si soldatii din Germania.

Insa, acest proiect trebuie sa fie aprobat si de camera superioara a legislativului inainte de a intra in vigoare in Germania, relateaza BBC.

Coalitia guvernamentala a anuntat ca "acoperirea fetei din motive ideologice sau religioase contravine neutralitatii care este ceruta din functionarilor statului".

De asemenea, proiectul legislativ le obliga pe femei sa-si arate fata atunci cand autoritatile trebuie sa le verifice identitatea.

Daca aceasta lege trece si de camera superioara, atunci Germania va deveni a cincea tara europeana cu interdictii partiale sau complete pentru purtarea burka sau niqab, dupa Franta, Belgia, Olanda si Bulgaria.

Opozantii legii sustin ca aceasta este mai degraba simbolica, iar numarul persoanelor afectate este extrem de mic in Germania.

Franta a devenit, in 2011, prima tara occidentala din lume care a interzis valul islamic. ...citeste mai departe despre "Germania face primul pas spre interzicerea oficialilor publici si soldatilor sa poarte valul islamic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania val islac functionari publici, #Germania val islamic, #tari val islamic interzis , #Stiri International