Germania il elibereaza pe cautiune pe fostul lider catalan Carles Puigdemont

Joi, 05 Aprilie 2018, ora 21:17
890 citiri
Germania il elibereaza pe cautiune pe fostul lider catalan Carles Puigdemont
Foto: Arhiva Facebook/Carles Puigdemont

O instanta judiciara din Germania a decis, joi seara, eliberarea pe cautiune a liderului separatist catalan Carles Puigdemont, acuzat de Spania de rebeliune, frauda si inalta tradare.

Inalta Curte judiciara din landul Schleswig-Holstein a stabilit ca nu poate decide deocamdata extradarea lui Carles Puidgemont.

Judecatorii au dispus eliberarea liderului separatist catalan dupa achitarea unei cautiuni de 75.000 de euro si plasarea acestuia sub control judiciar.

Instanta a stabilit ca acuzatiile de rebeliune si inalta tradare nu se sustin, astfel ca Puigdemont ar putea fi extradat doar pe baza acuzatiei de frauda, dar decizia de extradare nu a fost inca pronuntata.

Carles Puigdemont a fost arestat preventiv in martie, la intrarea in Germania, in baza unui mandat emis de Spania. Acuzatiile formulate de autoritatile spaniole la adresa lui Carles Puigdemont se refera la referendumul care a avut ca rezultat o decizie in favoarea independentei Cataloniei. Parlamentul catalan a aprobat independenta regiunii fata de Spania in 2017, dar a anulat decizia dupa foarte scurt timp, pledand pentru o solutie negociata cu Madridul. ...citeste mai departe despre "Germania il elibereaza pe cautiune pe fostul lider catalan Carles Puigdemont" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Carles Puigdemont eliberat cautiune Germania , #Stiri International