Germania nu cedeaza presiunilor Turciei: Si Guvernul, si Parlamentul recunosc genocidul armean

Vineri, 02 Septembrie 2016, ora 17:47
3022 citiri
Germania nu cedeaza presiunilor Turciei: Si Guvernul, si Parlamentul recunosc genocidul armean
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul german a anuntat vineri ca nu se distanteaza de rezolutia prin care Parlamentul a recunoscut genocidul armean comis de forte otomane in 1915, rezolutie care a tensionat relatiile cu Turcia, insa a subliniat ca rezolutia nu are caracter constrangator juridic.

Asta dupa ce Turcia s-a aratat nemultumita de decizia Parlamentului si a ingradit accesul parlamentarilor germani in baza aeriana de la Incirlik.

"Este exclus sa se vorbeasca despre o distantare a Guvernului german de rezolutia" cu privire la genocidul armean, a declarat Steffen Seibert, un purtator de cuvant al Executivului, intr-o conferinta de presa, relateaza Reuters.

Premiera: Presedintele german recunoaste genocidul armean

Cancelarul german Angela Merkel i-a spus liderului grupului parlamentar al Uniunii Crestin-Democrate (CDU, conservatori) ca nu se distanteaza de rezolutia prin care Bundestagul a recunoscut genocidul, au declarat anterior, pentru Reuters, surse la curent cu dosarul.

Volker Kauder, ...citeste mai departe despre "Germania nu cedeaza presiunilor Turciei: Si Guvernul, si Parlamentul recunosc genocidul armean" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern Germania genocid armean, #genocid armean Germania , #Stiri International