Germania nu le va permite turcilor sa voteze la un referendum privind reintroducerea pedepsei cu moartea

Vineri, 05 Mai 2017, ora 19:55
1440 citiri

Cetatenilor turci din Germania nu li se va permite sa voteze la referendumul organizat de Ankara privind reintroducerea pedepsei cu moartea in Turcia, a declarat vineri purtatorul de cuvant al guvernului german Steffen Seibert.

"Este de neconceput din punct de vedere politic sa fim de acord cu un vot asupra unei chestiuni care este in contradictie cu Constitutia germana si cu valorile europene", a spus Steffen Seibert, citat de DPA.

"Daca o alta tara doreste sa organizeze alegeri sau un vot la ambasadele si consulatele sale din Germania, aceasta chestiune va trebui aprobata", a mai precizat oficialul german.

Circa 1,4 milioane de cetateni turci din Germania sunt eligibili sa voteze. Circa jumatate dintre ei au participat la recentul referendum privind intarirea puterilor presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan a declarat in repetate randuri ca intentioneaza sa lase cetatenii turci sa decida daca doresc reintroducerea pedepsei cu moartea in tara lor.

Turcia intra intr-o noua era: Erdogan primeste super-puteri dupa un referendum cu scor extrem de strans si arestari la vot - UPDATEDupa ce s-a vazut cu super-puteri, Erdogan vrea referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moarteaErdogan, mana de fier: De la academicieni la gardieni de inchisoare, mii de oameni au fost demisi ...citeste mai departe despre "Germania nu le va permite turcilor sa voteze la un referendum privind reintroducerea pedepsei cu moartea" pe Ziare.com

#turci Germania vot referendum moarte , #Stiri International