Germania pare sa sustina crearea unei armate UE, in incercarea de separare de SUA si UK

Marti, 08 Noiembrie 2016, ora 08:47
941 citiri
Germania pare sa sustina crearea unei armate UE, in incercarea de separare de SUA si UK
Foto: Arhiva Ziare.com

Uniunea Europeana trebuie sa creeze structuri militare de nivelul celor ale NATO, propune ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen, in contextul in care Germania, Franta, Italia si Spania pledeaza pentru politici comunitare de aparare, separate de Marea Britanie si SUA.

"In ultimii trei ani, am asistat la impulsuri importante de modernizare a capabilitatilor militare NATO pe fondul comportamentului Kremlinului", a declarat Ursula von der Leyen la o conferinta pe teme de securitate gazduita de Uniunea Crestin-Democrata (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel.

"Acest lucru a fost corect si important, dar cred ca trebuie sa investim aceeasi energie in modernizarea structurilor europene de securitate si in politica de aparare a UE", a adaugat Ursula von der Leyen, citata de Reuters.

In incercarea de a atenua eventuale preocupari ale Statelor Unite si Marii Britanii, Von der ...citeste mai departe despre "Germania pare sa sustina crearea unei armate UE, in incercarea de separare de SUA si UK" pe Ziare.com

#Germania armata UE , #Stiri International