Germania va obliga bancile sa deschida conturi refugiatilor

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 14:52
975 citiri
Germania va obliga bancile sa deschida conturi refugiatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul german a aprobat miercuri un proiect de lege care va permite sutelor de mii de refugiati veniti in tara sa deschida mai usor conturi bancare.

Potrivit noilor prevederi, toate persoanele vor avea acces la servicii bancare de baza, inclusiv persoanele fara locuinte si oamenii aflati sub protectia Conventiei de la Geneva pentru Refugiati, relateaza Reuters.

Asta inseamna ca migrantii vor putea deschide conturi la orice banca, sa depuna si sa retraga bani, sa efectueze transferuri bancare, sa infiinteze linii directe de debit si sa faca plati cu carduri.

Refugiati in Germania: Proteste de strada si tunuri cu apa (Video)

Autoritatile germane se asteapta in acest an la sosirea a 800.000 - 1.000.000 de oameni, multi proveniti din zone de razboi din Orientul Mijlociu si Africa, dar nu toti vor obtine drept de azil.

Acordarea accesului la conturi bancare este considerata un prim pas esential pentru sustinerea integrarii lor in societate.

Criza refugiatilor: Germania ...citeste mai departe despre "Germania va obliga bancile sa deschida conturi refugiatilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#refugiati Germania, #cont banci refugiati Germania, #invazie imigranti Germania , #Stiri International