Germania vrea medici romani, dar un obstacol pare de netrecut - limba imposibila

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 15:36
1610 citiri
Germania vrea medici romani, dar un obstacol pare de netrecut - limba imposibila
Foto: Arhiva

Germania se bazeaza pe medicii straini pentru sistemul national de sanatate, insa limba cunoscuta ca fiind extrem de dificila reprezinta o bariera si complica tratarea pacientilor, fiind posibile rezultate dezastruoase.

Atat autoritatile, cat si sindicatele, vor sa introduca examene mai grele de limba germana pentru medicii nou sositi in spitale, pentru a se asigura ca acestia pot comunica eficient cu cetatenii germani, potrivit AFP, citata de Digital Journal.

In acest timp, Germania, care are cea mai puternica economie a Europei, rationalizeaza conditiile pentru imigranti pentru a atrage medici straini. Insa criticii acuza ca limba germana vorbita de acestia nu este suficient de buna pentru a se intelege cu pacientii.

Medicii romani pot castiga pana la 12.000 de euro lunar, in strainatate

"Este o problema, o problema in continua crestere in Germania. Sunt foarte multi medici care vin din strainatate si care vorbesc limba germana la un nivel foarte slab", a declarat Hartwig ...citeste mai departe despre "Germania vrea medici romani, dar un obstacol pare de netrecut - limba imposibila" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#medici romani Germania, #medici romani limba germana, #dificultate limba germana, #imigranti limba germana , #Stiri International