Germania vrea sa reduca la jumatate alocatiile pentru copiii imigrantilor, inclusiv romani

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 21:15
2036 citiri
Germania vrea sa reduca la jumatate alocatiile pentru copiii imigrantilor, inclusiv romani
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul federal al Germaniei a elaborat un plan care prevede reducerea alocatiilor pe care le primesc imigrantii din state membre ale Uniunii Europene, inclusiv romanii, care muncesc pe teritoriul german, pentru copiii aflati in tarile de origine, relateaza presa germana.

Politicienii din Germania au analizat multi ani posibilitatea diminuarii indemnizatiilor sociale de care beneficiaza imigrantii.

Vineri, Ministerul federal al Finantelor si Ministerul Economiei au ajuns la un acord asupra aplicarii unui proiect de lege care prevede reducerea alocatiilor de care beneficiaza imigrantii din state membre UE care muncesc in Germania pentru copiii aflati in tarile de origine, afirma surse citate de publicatia Die Welt.

Potrivit unei copii a proiectului de lege obtinuta de publicatia Die Welt, alocatiile primite de cetateni din tari precum Romania, Polonia, Bulgaria si Croatia care lucreaza in Germania, dar ai caror copii sunt in tarile de origine vor fi reduse cu 50%.

Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schauble (membru al Uniunii Crestin-Democrate, CDU, centru-dreapta), estimeaza ca astfel se vor economisi 159 de milioane de euro pe an.

Potrivit datelor pe care le are Wolfgang Schauble, 185.000 de copii domiciliati in tari membre UE alta decat Germania primesc alocatii din partea statului german, intrucat parintii lor lucreaza la companii germane.

Ideea a aparut mai demult si la Viena: Austriecii vor alocatii mai mici pentru copiii romani. Au calculat si economia facuta ...citeste mai departe despre "Germania vrea sa reduca la jumatate alocatiile pentru copiii imigrantilor, inclusiv romani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#copii romani Germania alocatie , #Stiri International