Germanii se pregatesc pentru o "calatorie dura", dupa investirea lui Trump

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 22:58
990 citiri
Germanii se pregatesc pentru o "calatorie dura", dupa investirea lui Trump
Foto: Facebook Sigmar Gabriel

Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, a declarat vineri seara ca natiunea va avea nevoie de o noua strategie economica orientata spre Asia, daca noua administratie de la Washington va lansa un razboi comercial impotriva Chinei.

De asemenea, vicecancelarul a avertizat cu privire la "calatoria dura" care urmeaza investirii republicanului Donald Trump la Casa Alba, transmite Reuters.

"Astazi am auzit tonuri nationaliste pronuntate. Cred ca ar trebui sa ne pregatim pentru o calatorie dura", a declarat politicianul german, care indeplineste si functia de ministru al Economiei.

Sigmar Gabriel a atras atentia ca miliardarul republican a mentionat "lucruri extrem de serioase" in timpul discursului de investire, ceea ce inseamna ca isi va respecta promisiunile cu privire la acordurile comerciale, pe care le-a criticat inca din campania electorala pentru Casa Alba.

"Europa si Germania trebuie sa ramana unite pentru a-si apara interesele comune", a sustinut vicecancelarul de la Berlin.

Statele Unite continua sa reprezinte cel mai mare partener comercial al Germaniei. Insa, Donald Trump a amenintat ca va impune o taxa vamala de 35% pentru autovehiculele germane, daca BMW isi duce la capat planurile de a construi o noua uzina in Mexic. ...citeste mai departe despre "Germanii se pregatesc pentru o "calatorie dura", dupa investirea lui Trump" pe Ziare.com

#Germania impact investire Donald Trump, #Germania SUA relatii comerciale , #Stiri International