Gest suprem de sfidare la televiziunea de stat din Olanda care ar putea infuria musulmanii

Joi, 04 Iunie 2015, ora 11:37
964 citiri
Gest suprem de sfidare la televiziunea de stat din Olanda care ar putea infuria musulmanii
Foto: Sky News

Un politician de extrema dreapta din Olanda intentioneaza sa prezinte la televiziunea de stat caricaturi cu profetul Mahomed, dupa ce nu i-a fost permis sa organizeze o expozitie in Parlament.

Geert Wilders vrea sa foloseasca timpul de emisie rezervat partidelor din Olanda pentru a prezenta desenele controversate, potrivit Sky News.

Se asteapta ca emisiunea sa ii infurie pe musulmani, pentru ca, in traditia islamica, orice reprezentare fizica a profetului reprezinta blasfemie.

In Olanda, partidele politice au la dispozitie un anumit timp de emisie in fiecare an, in care pot prezenta absolut orice doresc, fara ca moderatorii postului TV sa intervina.

Wilders, al carui Partid al Libertatii detine 12 dintre cele 150 de locuri in camera inferioara a Parlamentului, a spus ca emisiunea va fi difuzata in urmatoarele saptamani, insa nu a fost stabilita o data fixa.

Politicianul a apelat la aceasta varianta dupa ce guvernul olandez i-a ...citeste mai departe despre "Gest suprem de sfidare la televiziunea de stat din Olanda care ar putea infuria musulmanii" pe Ziare.com

#politician Olanda caricaturi Mahomed, #politician Olanda profet Mahomed, #politician Olanda Mahomed TV , #Stiri International