Glumele lui Putin despre fostul sef FBI James Comey: Daca e persecutat in SUA, ii oferim azil in Rusia

Joi, 15 Iunie 2017, ora 17:30
1110 citiri
Glumele lui Putin despre fostul sef FBI James Comey: Daca e persecutat in SUA, ii oferim azil in Rusia
Foto: Twitter/President of Russia

Presedintele rus, Vladimir Putin, isi exprima speranta unei normalizari a relatiilor intre Moscova si Washington, si s-a oferit, ironic, sa ii ofere fostului director FBI James Comey azil in Rusia, comparandu-l cu Edward Snowden.

Moscova si Washingtonul pot coopera in cadrul eforturilor in vederea unei preveniri a proliferarii armamentului de distrugere in masa - inclusiv in problema programelor balistic si nuclear ale Coreei de Nord - a declarat liderul de la Kremlin joi, in cursul unei sesiuni televizate de intrebari si raspunsuri cu rusii, relateaza The Associated Press.

Americanii au de gand sa impuna sanctiuni tarilor care fac afaceri cu Coreea de Nord

El si-a exprimat de asemenea speranta intr-o cooperare intre cele doua tari in lupta impotriva saracieii si modificarilor climatice.

Putin a subliniat ca Moscova spera ca Washingtonul sa joace un "rol constructiv" in solutionarea crizei din Ucraina.

Senatul american a adoptat miercuri, cu un vot coplesitor, noi sanctiuni prin care vrea sa pedepseasca Rusia din cauza presupusului sau amestec in alegerile americane din 2016 si prin care urmareste sa-l oblige pe presedintele Donald Trump sa obtina aprobarea Congresului inainte de a decide sa relaxeze vreunele dintre sanctiunile impuse deja de catre americani rusilor.

Putin a apreciat ca politica Washingtonului de a impune sanctiuni Moscovei sub varii pretexte a vizat intotdeauna o indiguire a Rusiei, potrivit Reuters.

Presedintele rus a catalogat acuzatiile americane de amestec in alegerile prezidentiale din Statele Unite drept o reflectare a "exacerbarii luptelor politice" interne.

Liderul rus a respins din nou acuzatiile de amestec in alegerile americane, a subliniat ca Rusia si-a exprimat deschis punctul de vedere si nu s-a angajat in niciun fel de actiuni sub acoperire.

Putin a apreciat ca faptul ca fostul director FBI James Comey a recunoscut ca i-a dat unui prieten notele pe care le-a scris despre conversatii pe care le-a purtat cu presedintele american Donald Trump, care le-a dezvaluit in presa, este "ciudat".

El i-a oferit lui Comey, pe un ton ironic, azil in Rusia: "Daca e vorba de vreo perecutie, suntem gata sa-i oferim azil domnului Comey"

Liderul de la Kremlin a facut o paralela intre fostul director al Biroului Federal de Investigatii, destituit in mai de Trump, si fostul consultant NSA Edward Snowden si a adaugat cu sarcasm ca Moscova ii poate oferi azil si fostului director FBI.

Snowden traieste in Rusia ...citeste mai departe despre "Glumele lui Putin despre fostul sef FBI James Comey: Daca e persecutat in SUA, ii oferim azil in Rusia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin azil politic James Comey, #Putin azil Rusia fost sef FBI, #Putin SAU Coreea Nord, #Putin James Comey FBI , #Stiri International