Grecia a spus NU Europei: Ministrul de Finante si-a dat demisia

Luni, 06 Iulie 2015, ora 09:16
1175 citiri

Grecii traiesc luni prima zi din noul capitol din istoria lor, dupa ce la referendumul de duminica majoritatea a spus "nu" reformelor si masurilor de austeritate cerute de creditorii europeni in schimbul ajutorului financiar.

Rezultatul dupa numararea a 100% din voturi a relevat ca 61,31% dintre greci au spus "nu", in timp ce 38,69 au votat "da".

Daca duminica premierul Alexis Tsipras si guvernul sau au sarbatorit promitand ca se vor intoarce curand cu un acord nou si viabil, care sa se bazeze pe restructurarea datoriei Greciei, luni, dupa ce liderii europeni au avut reactii destul de dure, a cazut si primul cap. Ministrul de Finante Yanis Varoufakis a anuntat ca isi da demisia dupa ce i s-a adus la cunostinta ca nu e dorit la masa negocierilor.

Vezi cele mai importante momente si declaratii din ziua votului istoric din Grecia

In cursul zilei vor avea loc mai multe intalniri la nivel inalt atat in Grecia, cat si la nivel european, urmand sa se stabileasca bazele pe care vor... citeste mai departe despre "Grecia a spus NU Europei: Ministrul de Finante si-a dat demisia - LIVE" pe Ziare.com

#Grecia referendum NU austeritate reforme, #Grecia salvare intalnire zona euro FMI , #Stiri International