Grecia cere ajutorul Romaniei, pentru eliberarea a doi militari greci arestati in Turcia

Vineri, 09 Martie 2018, ora 12:37
1306 citiri
Grecia cere ajutorul Romaniei, pentru eliberarea a doi militari greci arestati in Turcia
Foto: Ministerul Apararii Nationale

Grecia a cerut Romaniei sa intervina pe langa autoritatile turce, pentru eliberarea din inchisoare a doi militari greci arestati la inceputul lunii martie.

"Avem in prezent un diferend cu Turcia, unde avem inchisi doi cetateni greci, un ofiter si un subofiter, si solicitam pe aceasta cale sprijinul Romaniei pentru a interveni pe langa autoritatile turce pentru eliberarea lor", a declarat ministrul Apararii din Republica Elena, Panos Kammenos, intr-o conferinta de presa comuna cu Mihai Fifor.

Oficialul elen, aflat in vizita la Bucuresti, a avut o intrevedere cu ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor.

Un tribunal turc a respins, in 5 martie, o cerere a avocatilor pentru eliberarea din inchisoare a celor doi soldati greci retinuti dupa ce au trecut frontiera in Turcia pe vreme rea, a anuntat agentia de presa Anadolu, citata de DPA si Reuters.

Cei doi au fost retinuti dupa ce au trecut frontiera comuna si au fost apoi arestati, fiind acuzati de spionaj.

Soldatii au declarat ca s-au luat dupa urme pe zapada, posibil lasate de migranti, si au traversat accidental frontiera. Guvernul grec a declarat acelasi lucru si oficiali eleni au cerut trimiterea inapoi a soldatilor.

Ei au fost retinuti in apropierea frontierei de nord-est a Greciei dupa ce au intrat pe partea turca in timp ce se aflau in patrulare pe vreme rea, potrivit comandamentului Armatei elene.

Un purtator de cuvant al Guvernului grec a declarat ca se asteapta la intoarcerea lor rapida. ...citeste mai departe despre "Grecia cere ajutorul Romaniei, pentru eliberarea a doi militari greci arestati in Turcia" pe Ziare.com

#Grecia Turcia militari , #Stiri International