Grecii, din nou in strada: Proteste impotriva noilor masuri de austeritate

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 20:39
1665 citiri
Grecii, din nou in strada: Proteste impotriva noilor masuri de austeritate

Peste 12.000 de persoane au manifestat sambata seara la Salonic, in nordul Greciei, pentru a protesta impotriva noilor masuri de austeritate cerute acestei tari de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, relateaza AFP.

"Foarte curand, imensa majoritate a poporului grec va reactiona", a spus in timpul manifestatiei liderul partidului de opozitie Syriza, bine plasat in sondaje in fata guvernului de coalitie din care fac parte dreapta, socialistii si stanga moderata.

Sindicatele spera ca prin actiunile de protest sa slabeasca presiunile troicii (formata din creditorii internationali - Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International) in directia sporirii dereglementarii pe piata muncii, in timp ce sindicatul ADEDY, ce reprezinta functionarii publici, condamna noile taieri 'barbare' ale salariilor si reducerea numarului de angajati din sectorul public.

Aceste manifestatii au loc cu o zi inaintea unei intalniri a troicii cu ministrul grec de Finante, Yannis Stournaras, si a reuniunii coalitiei guvernamentale de la Atena, care urmeaza sa decida ce masuri trebuie luate pentru a realiza economii de 11,5 miliarde de euro in anii 2013 si 2014. De aceste masuri depinde continuarea sprijinului financiar oferit de creditorii internationali.

#grecia austeritate, #grecia criza , #Stiri International