Grecia: Imigranti stransi de pe strazi si incuiati intr-un stadion

Miercuri, 12 August 2015, ora 19:53
788 citiri

Aproximativ o mie de refugiati au fost inchisi miercuri, pentru a pretrece noaptea, intr-un stadion din insula elena Kos, fara alimente si cu putina apa. Autoritatile grecesti se lupta sa faca fata fluxului ridicat de imigranti care ajung in tara din tarile ravasite de razboi.

O purtatoare de cuvant a organizatiei Medici fara Frontiere a aratat ca autoritatile elene au efectuat raiduri in insula si au evacuat refugiatii (majoritatea provenind din Irak si Siria) din parcuri si piete publice, unde isi instalasera corturi si adaposturile improvizate, in asteptarea emiterii documentelor de calatorie. De la Atena au fost detasati politisti care au ajutat la operatiunea de inchidere a oamenilor pe stadion, scrie The New York Times.

Doctori fara Frontiere are o echipa de medici pe stadion si acestia au anuntat ca oamenii sunt deja inchisi de 24 de ore acolo. Oamenii sunt maniosi si frustrati. Printre ei sunt varstnici, copii si femei. Unii lesina, altii au probleme medicale. Nu sunt ...citeste mai departe despre "Grecia: Imigranti stransi de pe strazi si incuiati intr-un stadion" pe Ziare.com

#Grecia criza imigranti, #Grecia imigranti Kos , #Stiri International