Grecia, in pericol sa ramana fara bani pana la sfarsitul lui martie

Duminica, 15 Martie 2015, ora 09:10
779 citiri
Grecia, in pericol sa ramana fara bani pana la sfarsitul lui martie

Premierul elen, Alexis Tsipras, si-a exprimat temerea ca Grecia va ramane fara bani la sfarsitul lunii, afirma jurnalul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) in editia sa de duminica, citat de AFP.

Prin urmare, grecii trebuie sa fie pregatiti ca indemnizatiile si pensiile functionarilor nu vor fi achitate integral la sfarsitul lunii martie, adauga cotidianul liberal.

Liderul Stangii Radicale din Grecia, aflat la putere de aproape doua luni, i-a facut cunoscute temerile sale presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, in cursul intrevederii avute vineri la Bruxelles, precizeaza FAZ.

"Tsipras are nevoie urgent de bani", a declarat Martin Schulz pentru jurnal. "Pentru aceasta, trebuie sa convinga Eurogrupul (reuniunea ministrilor de finante din zona euro) si BCE (Banca Centrala Europeana) de vointa sa de a intreprinde reforme, iar asta chiar de saptamana viitoare", a adaugat social-democratul german.

Alexis Tsipras cere ca BCE sa majoreze plafonul obligatiunilor ...citeste mai departe despre "Grecia, in pericol sa ramana fara bani pana la sfarsitul lui martie" pe Ziare.com

#Grecia bani martie, #Grecia pensii salaraii, #Grecia rambursare imprumut FMI , #Stiri International