Grecia, in plina criza si fara ministru la Finante: Cine i-ar putea lua locul controversatului Varoufakis

Luni, 06 Iulie 2015, ora 11:04
1107 citiri
Grecia, in plina criza si fara ministru la Finante: Cine i-ar putea lua locul controversatului Varoufakis
Foto: Facebook/Yanis Varoufakis

Atena cauta luni un inlocuitor pentru ministrul grec de Finante Yanis Varoufakis, care si-a dat demisia dupa ce a aflat ca liderii europeni vor sa continue negocierile fara el.

Astfel, la incercarile epuizante de a salva Grecia de la colaps se adauga o noua sarcina deloc usoara pentru Guvernul de la Atena: gasirea unui nou ministru de Finante, personaj cheie in negocierile cruciale care urmeaza sa fie purtate la Bruxelles.

Ministrul grec de Finante si-a dat demisia: Accept dezgustul creditorilor cu mandrie

Liderii partidelor politice elene s-au reunit, luni dimineata, intr-o sedinta de urgenta, pentru a-i cauta un inlocuitor lui Varoufakis, noteaza The Guardian.

Purtatorul de cuvant al Executivului grec a informat ca numele celui care va prelua portofoliul Finantelor va fi anuntat dupa reuniunea liderilor politici. Asta sugereaza ca Guvernul condus de Stanga incearca sa ajunga la un consens.

"Ca ministru de Finante, Yanis Varoufakis a jucat un rol principal in cadrul ...citeste mai departe despre "Grecia, in plina criza si fara ministru la Finante: Cine i-ar putea lua locul controversatului Varoufakis" pe Ziare.com

#inlocuitor ministru Finante grec, #demisie Varoufakis, #Varoufakis inlocuitor , #Stiri International