Grecia se sufoca de caldura si de poluare

Duminica, 02 Iulie 2017, ora 19:55
1120 citiri
Grecia se sufoca de caldura si de poluare
Foto: Facebook Thrakomakedones

Grecia a fost afectata duminica pentru a treia zi consecutiv de un val de caldura, in conditiile in care mercurul din termometre a ajuns la 43 de grade Celsius in mai multe regiuni ale tarii, printre care si Atena, unde concentratia de ozon a fost ridicata, a informat Ministerului Mediului, citat de AFP.

"Masuratorile efectuate pentru stabilirea poluarii aerului au aratat ca pragul de informare pentru ozon (180 mg / m3) a fost depasit duminica la pranz" in unele zone din apropiere de Atena, se precizeaza intr-un comunicat al ministerului amintit.

In comuna Thrakomakedones, de la poalele Muntelui Parnitha, la nord-vest de capitala, concentratia de ozon a ajuns la 191 mg /m3.

In acest context, ministerul a recomandat cetatenilor cu probleme respiratorii sau sensibili la poluare sa evite calatoriile. Ministerul se asteapta la o reducere a poluarii odata cu venirea serii.

Sambata, la Atena, temperaturile au atins 40 de grade Celsius, ministerul emitand recomandari similare dupa depasirea pragului de informare pentru ozon in unele cartiere ale orasului. Multi atenieni au parasit capitala, iar cei ramasi au ales sa isi petreaca timpul pe plajele din apropiere.

Potrivit AFP, valul de caldura care a afectat Grecia in ultimele trei zile este primul din aceasta vara. ...citeste mai departe despre "Grecia se sufoca de caldura si de poluare" pe Ziare.com

#canicula poluare Atena, #canicula poluare Grecia , #Stiri International